Για ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ εξυπηρετηθείτε καλωντας στο 6945 336 336 με ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ παράδοση
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ:
ΔΕΥ-ΤΕΤ-ΣΑΒ: 10.00-15.00,
ΤΡΙ-ΠΕΜ-ΠΑΡ: 10.00-21.00

ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ - ΤΑ 4 C


ΤΑ 4 ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ( ΤΑ 4 C)
ΒΑΡΟΣ(CARAT)
Μονάδα βάρους του διαμαντιού είναι το καράτι(carat=ct). Ένα καράτι ισοδυναμεί με 20 εκατοστά του γραμμαρίου. Το βάρος του διαμαντιού καθορίζει και το μέγεθος του. Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται ενδεικτικά τα μεγέθη σε σχέση με το βάρος


  
Tα μεγέθη του πίνακα αφορούν την κοπή round brilliant cut που είναι και η πιο συνηθησμένη κοπή διαμαντιών

ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ(CLARITY)
Η θέση και το είδος των εγκλείστων (διάφορα σημαδάκια) μέσα στο διαμάντι παίζει καθοριστικό ρόλο στην αξιολόγηση της καθαρότητας της πέτρας και συνεπώς στη διαμόρφωση της τιμής της.
Η λούπα (φακός) μεγέθυνσης 10Χ είναι το μέσο που χρησιμοποιείται για να προσδιοριστεί η καθαρότητα της πέτρας και στη συνέχεια κατατάσσεται στην κλίμακα που καθιέρωσε το Γεμμολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής( Gemological Institute of America -GIA) . Η κλίμακα μέτρησης της καθαρότητας καθορίζεται από αγγλικούς χαρακτήρες και είναι η εξής:
                                                ΠΙΝΑΚΑΣ 1
FL (flawless) - IF (internally flawless)
ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΑ
VVS1-VVS2
(very very slightly included)
ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΕΓΚΛΕΙΣΤΑ
VS1- VS2
(very slightly included)
ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΕΓΛΕΙΣΤΑ
SI1- SI2 -SI3
(slightly included)
ΜΙΚΡΑ ΕΓΚΛΕΙΣΤΑ
I1- I2 -I3
(included)
ΜΕ ΕΓΚΛΕΙΣΤΑ


                              
ΧΡΩΜΑ(COLOR)
Διαμάντια συναντά κανείς σε πολλές αποχρώσεις, ωστόσο τα άχρωμα διαμάντια παραμένουν τα πιο δημοφιλή. Το χρώμα εξετάζεται πάντα με ειδικές συνθήκες φωτισμού και με ειδικά γεμμολογικά όργανα. Το Γεμμολογικό Ινστιτούτο των Η.Π.Α(Gemological Institute of America- GIA) έχει καθιερώσει σταθερή ορολογία και τυποποιημένες μεθόδους ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αντικειμενικής κατάταξης των πετρών(ΠΙΝΑΚΑΣ 2). Η χρωματική κλίμακα λοιπόν, κατατάσσει τις πέτρες τοποθετώντας στην πρώτη σκάλα τα απόλυτα άχρωμα διαμάντια(πιο σπάνια και συνεπώς ακριβότερα) και καταλήγοντας στα διαμάντια με έντονο κίτρινο χρώμα.
                                                                                        ΠΙΝΑΚΑΣ 2
D
Εξαιρετικά λευκό+
I
Λευκό με ελαφρά χροιά+
E
Εξαιρετικά λευκό
J
Λευκό με ελαφρά χροιά
F
Σπάνιο λευκό+
K
Λευκό με χροιά+
G
Σπάνιο λευκό
L
Λευκό με χροιά
H
Λευκό
M-V
Ανοιχτό εώς σκούρο κίτρινο
 

 
ΚΟΠΗ(CUT)
ΕΙΔΗ ΚΟΠΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΟΥ
Το κόψιμο αποτελεί το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό των διαμαντιών διότι καθορίζει πόσο από το φως που εισέρχεται στο διαμάντι από την πάνω επιφάνειά του αντανακλάται. Με άλλα λόγια αναδεικνύει τη «λάμψη» της πέτρας. Η πιο δημοφιλής κοπή είναι το στρόγγυλο – μπριγιάν.
Όταν λοιπόν αναφερόμαστε στο κόψιμο μιας πέτρας εξετάζουμε κατά πόσο ένα ακατέργαστο διαμάντι έχει κοπεί με τις σωστές αναλογίες και γωνίες εξασφαλίζοντας έτσι την απαραίτητη συμμετρία και την τελική γυαλάδα του. Σε αυτήν την περίπτωση, ολόκληρη η βάση του λειτουργεί σαν καθρέφτης. Διαφορετικά, ακόμη και η υψηλότερης ποιότητας πέτρα χάνει τη ζωντάνια της. Ας παρατηρήσουμε τον ΠΙΝΑΚΑ 3. Το ιδανικό κόψιμο είναι αυτό που απεικονίζεται στο μεσαίο εικονίδιο και στην προκειμένη περίπτωση η αντανάκλαση του φωτός είναι η μέγιστη. Στο αριστερό εικονίδιο παρατηρούμε ένα διαμάντι με μικρό (ρηχό) κώνο όπου ένα μέρος του φωτός χάνεται. Το ίδιο θα συμβεί και στο διαμάντι με βαθύ κώνο στο δεξί εικονίδιο. Τελικά λοιπόν, οι σωστές αναλογίες στο κόψιμο είναι αυτές που καθορίζουν τη λάμψη μιας πέτρας και μπορούν να επηρεάσουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό το κόστος της.
                            ΠΙΝΑΚΑΣ 3
  
 
Ένα διαμάντι μπορεί να έχει τους παρακάτω χαρακτηρισμούς ως προς το κόψιμο του:

 
Hearts and Arrows (
Καρδιές και τόξα) : χαρακτηρίζει το άριστο κόψιμο και τελειότερο όλων. Εξασφαλίζει τις άριστες αναλογίες και γωνίες συνεπώς τη μέγιστη λάμψη. Άψογη κοπή όμως, σημαίνει και άψογη συμμετρία η οποία με τη σειρά της μας οδηγεί -με τη χρήση ειδικών γεμολογικών οργάνων (λούπα Heart&Arrows)- στο οπτικό αποτέλεσμα που παρατηρούμε στον ΠΙΝΑΚΑ 4, δηλαδή σε ένα τέλειο οπτικό μοτίβο από οκτώ συμμετρικά τόξα (όταν εξετάζουμε την πέτρα από πάνω -table-) και 8 συμμετρικές καρδιές (όταν εξετάζουμε την πέτρα από την πλευρά του κώνου - κάτω μέρος)
ΠΙΝΑΚ
ΑΣ 4
     
 
    • Ideal ή Excellent Cut : χαρακτηρίζει τα διαμάντια που είναι κομμένα με άριστες αναλογίες, γεγονός που μεγιστοποεί τη λάμψη τους αντανακλώντας σχεδόν όλο το φως που εισέρχεται στους πολύτιμους λίθους.
    • Very Good Cut : σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει μια ελαφριά απόκλιση από τις τέλειες αναλογίες προκειμένου για παράδειγμα να επιτευχθεί το μεγαλύτερο,οπτικά, μέγεθος μιας πέτρας.
    • Good Cut : οι πολύτιμοι λίθοι αντανακλούν το μεγαλύτερο μερός του φωτός που εισέρχεται σε αυτούς. Η λάμψη τους είναι ικανοποιητική.
    • Fair and Poor Cut : χαρακτηρίζει τα διαμάντια που αντανακλούν μόνο ένα μικρό μέρος από το φώς που εισέρχεται σε αυτά.

Μάθετε πρώτοι
τα τελευταία νέα μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τις νέες παραλαβές,
τα καινούργια μας σχέδια, τις προσφορές μας
και πολλά ακόμη...
       
Επικοινωνία
info@milliondiamonds.gr

Τσιμισκή 89 - Θεσσαλονίκη
Τ: 2310 284 304 

Εγνατία 76 - Θεσσαλονίκη
Τ: 2310 267 668
T: 2310 284 665
M: 6945 336 336

www.milliondiamonds.gr
© 2018 milliondiamons.gr - -- Κατασκευη eshop by infocus