Για ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ εξυπηρετηθείτε καλωντας στο 6945 336 336 με ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ παράδοση
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ:
ΔΕΥ-ΤΕΤ-ΣΑΒ: 10.00-15.00,
ΤΡΙ-ΠΕΜ-ΠΑΡ: 10.00-21.00

ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΓΩ ΔΙΑΜΑΝΤΙ


ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΓΩ ΔΙΑΜΑΝΤΙ

Αγαπητοί φίλοι,

Ξεκινώντας την έρευνα σας, θα θέλαμε να σας δώσουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές. Έχουμε μιλήσει για τα κλασσικά 4C (βασικά χαρακτηριστικά των διαμαντιών), τα οποία διαμορφώνουν την ποιότητα ενός διαμαντιού και συνεπώς την τιμή του.Εδώ θα θέλαμε να σας συμβουλεύσουμε  όσο μπορούμε πιο απλά, πώς δε θα γελαστείτε στην αγορά ενός διαμαντιού ή τουλάχιστον πώς θα το αγοράσετε στη σωστή του περίπου τιμή.
           Ο πιο γνωστός κανόνας στη διεθνή αγορά, είναι ότι δεν αγοράζουμε ποτέ διαμάντια χωρίς πιστοποιητικά GIA, HRD, IGI, τα οποία περιγράφουν λεπτομερώς όλα τα χαρακτηριστικά μιας πέτρας. Οι μεγαλύτεροι έμποροι διαμαντιών και οι κοσμηματοπώλες ανά τον κόσμο, συναλλάσσονται με αυτά, αν θέλουν να είναι σίγουροι γι' αυτό που αγοράζουν . Τα παραπάνω πιστοποιητικά εκδίδονται από τα τρία γνωστότερα γεμολογικά ινστιτούτα διεθνώς και είναι τα πιο αξιόπιστα.
Μην αγοράζετε διαμάντια από τυχαίους, όσο προσιτές και αν σας φαίνονται οι τιμές και προπαντώς μη δέχεστε πιστοποιητικά υπογεγραμμένα από οποιονδήποτε δήθεν γεμολόγο ή τάχα ειδικό.

        Δε θα πείραζε και πολύ αν κάποιος σας πουλούσε ένα διαμάντι β’ ποιότητας αντί για α’ και σας χρέωνε με 50€ - 100€ επιπλέον. Αυτό που ίσως δε γνωρίζετε είναι ότι οι ποιότητες των διαμαντιών είναι πάρα μα πάρα πολλές. Αυτό έχει σαν συνέπεια οι τιμές να διαφοροποιούνται τόσο δραματικά κάθε φορά που αλλάζει κάποιο χαρακτηριστικό της πέτρας, που στο τέλος παρουσιάζεται το εξής ¨παράδοξο¨ : ένα διαμάντι που φαίνεται σχεδόν ίδιο με ένα άλλο να έχει απόκλιση στην τιμή 100%, δηλαδή το ένα να κάνει 500€ και το άλλο 1000€.
        Πιο απλά, ας υποθέσουμε ότι μπορούσαμε να κατατάξουμε τα διαμάντια σε 20 ποιότητες (στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερες). Αν θεωρούσαμε ότι η 1η ποιότητα ήταν η κορυφαία ,τότε κάθε φορά που θα κατεβαίναμε μια σκάλα στην ποιότητα, θα είχαμε μια μεταβολή (μείωση) στην τιμή της πέτρας της τάξης του 7-12% περίπου.
        Θα θέλαμε εδώ χαριτολογώντας, αλλά και ακριβολογώντας, να σας πληροφορήσουμε ότι σε παλιότερες εποχές συχνά χρησιμοποιούσαν κακής ποιότητας διαμάντια ,τα οποία τοποθετούσαν σε κατάλληλο εργαλείο για την κοπή τζαμιών. Σήμερα, πωλούνται τέτοια διαμάντια στην αγορά και γι αυτό φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε το παράδοξο της μεγάλης διαφοράς τιμών.
        Θα μπορούσαμε να πούμε με καλή πίστη, ότι υπάρχει περίπτωση να αγοραστούν διαμάντια χωρίς πιστοποιητικό ή και με οποιοδήποτε πιστοποιητικό σε σωστές τιμές. Καλό θα ήταν όμως να μη το διακινδυνεύσετε, όχι μόνο για την ενδεχόμενη χρηματική ζημία, αλλά και για τη ψυχική σας ηρεμία. Ο κάθε ειλικρινής ειδικός θα σας συμβούλευε πάντα για ένα πιστοποιητικό GIA, HRD και IGI. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα μέσο για πιο εύκολη σύγκριση στην ποιότητα ενός διαμαντιού και κατά συνέπεια στην τιμή του.
       Και μια τελευταία συμβουλή:
Αναζητήστε πέτρες που έχουν στο ζωνάρι τους (GIRDLE) γραμμένο με λέιζερ (LASER INSCRIPTION)
τον αριθμό του πιστοποιητικού τους. Είναι μια πρόσθετη εγγύηση ως προς την ταυτότητα της πέτρας.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ
Επικοινωνία
info@milliondiamonds.gr

Τσιμισκή 89 - Θεσσαλονίκη
Τ: 2310 284 304 

Εγνατία 76 - Θεσσαλονίκη
Τ: 2310 267 668
T: 2310 284 665
M: 6945 336 336

www.milliondiamonds.gr
© 2018 milliondiamons.gr - -- Κατασκευη eshop by infocus